Què és

És un procés participatiu a través del qual la ciutadania de Sant Boi proposarà i escollirà en quins projectes de millora de l'espai públic s'invertiran 500.000€ del pressupost municipal 2017.

La iniciativa de Pressupost Participatiu s'emmarca en l'estratègia "particiPASSIÓ" que es va iniciar l'any 2016, per definir un nou model de participació obert a tothom, més fàcil, més útil i amb impacte.

CRITERIS DEL PROCÉS PARTICIPATIU

Qui hi pot participar?

Totes les persones majors de 16 anys empadronades a Sant Boi de Llobregat així com les entitats, empreses i comerços vinculats a la ciutat.

Per poder participar és necessari registrar-se amb el DNI/NIE/NIF i un correu electrònic.

Aquest registre es realitza per verificar la identitat dels participants, per garantir un bon funcionament de l’aplicació i la validesa dels resultats i per raons de seguretat informàtica.

També és necessària l'acceptació de les condicions legals d'ús.

Com hi puc participar?

Pots participar en aquest procés fent propostes de millora de l'espai públic i, en una segona fase, votant els projectes que més t'agradin o que consideris més necessaris per a la ciutat.

Presentació de propostes

Les propostes a presentar han de tenir com a objectiu realitzar millores en l'espai públic (carrers, places, jardins, espais naturals). Queden excloses les actuacions a dins d'equipaments públics com casals, escoles, pistes esportives...).

Cada persona/entitat/empresa/comerç podrà proposar com a màxim 10 propostes.

En el cas que diferents persones registrin propostes similars, s'unificaran.

La data màxima per presentar propostes serà el 2 d'abril.

Valoració de les propostes

No cal que la teva proposta estigui quantificada econòmicament ni treballada tècnicament. Només has de descriure amb les teves paraules i el major detall possible quina és l'actuació que vols proposar.

L'equip tècnic conjuntament amb una comissió ciutadana valoraran que les propostes també compleixin els següents criteris:

  • Respondre al bé comú
  • Ser competència de l’Ajuntament
  • Respectar el marc jurídic i legal existent
  • Ser tècnicament viables
  • Ajustar-se al pressupost previst (màxim 50.000 € per actuació)
  • Ser coherents amb els valors i els plans municipals aprovats

Un cop superada aquesta validació els equips tècnics municipals faran la feina necessària per convertir la teva proposta en un projecte tècnic pressupostat i a punt per ser votat.

Votació de projectes

Totes les propostes que superin la fase de validació es convertiran en projectes i podran ser votats entre el 22 de maig i l'11 de juny.

El sistema de votació consistirà en valorar els 5 projectes preferits puntuant-los de l'1 al 5 on el 5 és la màxima puntuació.

També es podrà votar presencialment als equipaments de la Xarxa de Casals on es facilitarà el vot a través d'aquest portal.

Els projectes que obtinguin una major puntuació seran seleccionats fins a exhaurir la disponibilitat econòmica de 500.000 €.

No obstant es garantirà que com a mínim s'executaran els dos projectes amb més punts de cada districte.

SESSIONS INFORMATIVES

Es realitzaran 4 sessions informatives als barris per explicar tot el procés i resoldre dubtes.

Aquestes sessions seran:

Dilluns 13 de març 18:30 h. - Casal Cooperativa-Molí Nou. C/ Pau Casals, 7

Dimarts 14 de març 19:30 h. - La Gralla. Plaça dels Gegants, 1

Dimecres 15 de març 19:00 h. - Can Massallera. C/ Mallorca, 30

Dijous 16 de març 19:00 h. - Casal Marianao. C/ Miquel, 2

Proposa!
undefined